In dit nummer 3 Juni 2020:

 

 

 

• Allergieën en intoleranties bij baby's

 

• Gluten

 

Immunonutritie en immunosuppletie

 

en zo veel meer......

BioGezond

 

BioGezond is een tweemaandelijks infoblad over gezond leven. Het gezondheidsmagazine wordt gratis verspreid via natuur- en biowinkels in Vlaanderen en Brussel, therapeuten (homeopaten, acupuncturisten, reflexologen, psychotherapeuten,...), wellnesscentra en beurzen.

 

Het magazine verschijnt op 40.000 exemplaren.

EN VERDER...

Reportage

kurkuma, boswelia, topkruiden, ontsteking

De opbouw van een lokale biolandbouwsector

Een ambitieus plan van het stadsgewest Duinkerke

 

Het stadsgewest van Duinkerke lanceerde vrij recent een ambitieus plan om de lokale biolandbouw fors te stimuleren, waarbij de meest opvallende maatregel erin bestaat om alle landbouwgrond waarover deze overheidsinstelling beschikt aan (startende) biolandbouwers te verhuren.

 

Lees meer...

Productnieuws

Furikake van Lima

De kunst van het strooien!

Al gehoord van Furikake? Dit is een typische Japanse kruidenmengeling op basis van sesam. Letterlijke betekent het “product om te strooien”. De kruidenmengelingen worden voornamelijk in Japan gebruikt om de bentô (lunchbox) te bereiden. Het geeft smaak en kleur aan witte rijst, het basisingrediënt van de Japanse bentô.

 

Lees meer...

Koken

Een slaatje hoort bij de maaltijd zoals boter bij de vis en maakt het gerecht helemaal áf. Groene sla vóór het eten is een goede (Franse) gewoonte om de eetlust te stimuleren en zorgt ook voor de aanmaak van de nodige enzymen die copieuze maaltijden beter helpen verteren. En met ongetwijfeld weer een stralende zomer voor de deur komen deze bereidingen van 5 verschillende slaatjes als geroepen.

Ludo Slaets - Gezondkok®

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

- watermeloen

- ananas

- kiwi

- mango

- peer

- aardbei

- kokosbloesemsuiker

- agar-agar

   (of ander bindmiddel)

- munt

- Snij 27 egale kubusjes uit het fruit.

- Snij de rest van de aardbeien klein en kook  deze kort op.

- Zoet met kokosbloesemsuiker, mix en bind lichtjes met agar.

- Leg hiervan een spiegel op het bord en schik de fruit-Kub erop.

- Werk af met een blaadje munt.

 

Redactie: Piet Desmyter

Tel. +32 (0)56 60 73 33

info@biogezond.be

 

Commercieel

Michèle Grassi

Tel. +32 (0)475 89 59 21

m.grassi@evolution.be

Redactie en uitgeverij • Evolution Media Group   •   Vlasstraat 17 • B-8710 Wielsbeke • Ligging