Herstel je aangeboren immuniteit en optimaliseer je aanmaak van antistoffen

Ons immuunsysteem is een geheel dat ons lichaam beschermt tegen zowel externe als interne bedreigingen die ons uit evenwicht kunnen brengen. De natuurlijke status van een gezond persoon noemt men homeostase of een ideale balans van alle biologische systemen.

Interne en externe bedreigingen

Als voornaamste interne bedreigingen noemen we naast de fysische (chronische ontstekingen, celmutaties waardoor kankercellen ontstaan,…) ook mentale en emotionele stress ( o.a. acute traumatische ervaringen, langdurige toxische ervaringen en relaties, … ). Tot de voornaamste externe bedreigingen, waartegen ons immuunsysteem ons beschermt,  behoren allerlei micro-organismen ( virussen, bacteriën, schimmels en parasieten), een toxische omgeving en niet te vergeten een toxische voeding!

In normale omstandigheden kan ons immuunsysteem veel aan. Via allerlei verdedigt, behoudt en herstelt ons immuunsysteem de homeostase in ons lichaam waardoor we optimaal kunnen functioneren.

Aangeboren en verworven immuniteit

Ons immuunsysteem tegen externe bedreigingen wordt kunstmatig ingedeeld in een aangeboren (“innate”) immuniteit en in een verworven (“adaptive”) immuniteit.

Tot de aangeboren immuniteitsmechanismen behoren de macrofagen en het complementsysteem, tot de verworven immuniteitsmechanismen behoren de antistoffen. Ons immuunsysteem is in staat te onthouden. De ontwikkeling van een immuungeheugen, die de herkenning en oplossingen van eerdere ervaringen en contacten met pathogenen onthoudt, is van cruciaal belang voor een efficiënte en energiezuinige verdediging en oplossing. De reactie is direct, heel snel en heel efficiënt en voorkomt dikwijls het “zich ziek voelen”.

Huidige abnormale omstandigheden

Niemand kan er nog naast kijken! In alle media en onder elkaar is het zich beschermen tegen corona- en andere virussen het gesprek bij uitstek. Vaccineren wordt hierbij door de “experts-virologen” als dé oplossing naar voren geschoven. Is dit wel zo? Is deze nieuwe mrna-technologie, die onze DNA manipuleert en welke bij het vaccin-gamma werd toegevoegd, wel veilig en efficiënt?  Worden wij zo beschermd tegen deze virussen? Houdt vaccinatie met een mnra-technologie de verspreiding van het virus wel tegen en zo niet, mildert ze de symptomen?

Wat wij zeker weten sedert het begin van de toepassing van de mrna-vaccins is dat ze ons geen duurzame immuniteit geven, dat ze geen verspreiding van het virus tegen gaan en vooral dat ze onze immuniteit uit evenwicht brengen en onze aangeboren immuniteit ondergraven.

Het grote belang van onze aangeboren immuniteit

De voornaamste taak van onze aangeboren immuniteit is lichaamsvreemde stoffen, kankercellen en nieuwe ziekteverwekkers detecteren, identificeren en elimineren. Ontregel je jouw aangeboren immuniteit dan kan je twee wegen op: het kan overmaats of ondermaats reageren. Men spreekt van immuundeficiëntie (ondermaats)of van allergische reacties en auto-immuunziektes (overmaats).

Daarenboven zet je de weg open tot het ontwikkelen van allerlei kankers. Er worden continu kankercellen in ons lichaam geproduceerd. Een goed werkend immuunsysteem zorgt ervoor dat deze cellen, die een afwijking vertonen in hun DNA, geëlimineerd worden. Ze zet de kankercel aan via allerlei biochemische pathways zichzelf te doden ten voordele van de andere cellen. Dit mechanisme noemt men apoptose.

Enkele eenvoudige tips

Naast de klassieke to do’s zoals voldoende slaap, gezond eten, voldoende beweging, het vermijden van stress zijn er in de fytotherapie verschillende planten, kruiden en ook paddenstoelen die ons immuunsysteem kunnen moduleren. Over het algemeen lokken kruidenextracten een snellere reactie uit dan de paddenstoelenextracten, die dan weer het voordeel hebben van sterker alles in evenwicht te brengen en te behouden.

Unieke en efficiënte samenstelling van Echinacea purpurea en vier medicinale paddenstoelen

 • Het Echinacea extract: brengt het immuunsysteem terug in balans, verhoogt de flow van ons lymfedrainagestelsel en stimuleert onze aangeboren immuniteit. Hierdoor is Echinacea heel nuttig bij auto-immuunziektes en in het bijzonder bijsituaties waarbij het aangeboren immuunsysteem onder druk of verdrongen wordt (chemotherapie, vaccinatie door mRNA-technologie, …).
  Heel recente studies bevestigen dat Echinacea-extracten in aanmerking komen ter bestrijding van allerlei virale   
  respiratoire aandoeningen
  waartoe ook diverse coronavirussen behoren.
 • Het Ganocidum lucidum (Reishi) extract: heeft een heel sterke immunomodulatoire die zowel de aangeboren immuniteit als het maken van antistoffen (verworven) versterkt. Daarnaast heeft Reishi een heel positieve werking op hart- en bloedvaten en bij hormoon gerelateerde kankers (borst- en prostaatkanker).
  Klinische studies tonen ook aan dat Ganoderma lucidum extracten de leer- en geheugenfunctie, neuronale apoptose en hersenatrofie konden verbeteren en zo de progressie van Alzheimer disease en het verouderingsproces vertragen.  

 • Het Cordyceps sinensis extract: bevordert de cellulaire energieproductie, stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding van alle orgaansystemenwaardoor alle cellen voldoende energie kunnen genereren en optimaal kunnen werken. Dit verklaart mede dat Cordyceps het prestatievermogen en de geestelijke helderheid vergroot. Bovendien ondersteunt Cordyceps het neuro-endocriene systeem, het immuunsysteem en heeft Cordyceps een adaptogene werking.
  Naast zijn anti-inflammatoire activiteit tonen veel klinische en wetenschappelijke studies een duidelijke anti-   
  kankerwerking
  aan bij diverse kankers zoals long- en blaaskanker maar ook tegen leukemie.
 • Het Grifola frondosa (Maitake) extract: in de moderne geneeskunde gebruikt men maitake vooral om de immuniteit te verbeteren door een activering van ons aangeboren immuniteit (macrofagen en NK-cellen) en van de verworven cellulaire immuniteit (T-cellen), alsook ter ondersteuning van kankerbehandelingen, bij inflammatoire aandoeningen, diabetespatiënten en bij hoge bloeddruk.
  Daarnaast vinden we naast de vitamines B1,B2,B3, vit C en vooral vit D2, de mineralen fosfor en kalium, de oligo-elementen Cu en Zn. Van groot belang voor een goed functionerend immuunsysteem.
 • Het Lentinula edodes (Shiitake) extract: Deze vetarme paddenstoel bevat relatief veel proteïnes en aminozuren, Vit D, een aantal vit B’s en vit C. Daarnaast vindt men eveneens de oligo-elementen Zn en Se. Een ideale mix om de immuniteit te versterken.
  Tezamen met enkele α-glucanen, waaronder lentinan de meest gekende is, versterken ze de aangeboren immuniteit via stimulatie van de NK-cellen en van de verworven immuniteit via activering van de T-cellen

Uniek concept

Deze unieke samenstelling van totaalextracten van Echinacea purpurea en vier medicinale paddenstoelen helpt je immuniteit herstellen en terug in balans te brengen. Daarenboven versterkt ze het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Dit wordt gerealiseerd door zowel in te werken op je aangeboren als verworven immuniteit, je lymfedrainage en in de lever haar desintoxicerend vermogen te stimuleren. Daarenboven brengt ze heel wat vitD, selenium en zink aan welke bijdragen tot een goede werking van je weerstand. Deze combinatie is van toepassing bij een verzwakte immuniteit, bij een auto-immuunziekte en als ondersteuning bij een kankerbehandeling.

Met de winter in aantocht is nu het ideale moment om deze unieke combinatie in te nemen en je voor te bereiden om de winterperiode gezond en vitaal te doorstaan en weerbaar te zijn tegen allerlei virale infecties.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*