In dit nummer 1 Februari 2019:

 

 

• Massage duurzaam

 

• Kruiden en
   probiotica

 

• Biotextiel

 

en zo veel meer......

Vraag uw gratis  proefnummer aan

BioGezond

 

BioGezond is een tweemaandelijks infoblad over gezond leven. Het gezondheidsmagazine wordt gratis verspreid via natuur- en biowinkels in Vlaanderen en Brussel, therapeuten (homeopaten, acupuncturisten, reflexologen, psychotherapeuten,...), wellnesscentra en beurzen.

 

Het magazine verschijnt op 40.000 exemplaren. (cim-gecontroleerd)

EN VERDER...

Reportage

kurkuma, boswelia, topkruiden, ontsteking

Geraffineerde fructose, een boeman

 

Lezers van BioGezond weten dat de consumptie van geraffineerde suiker één van de grootste voedingsfouten is en dat geraffineerde suiker om diverse redenen bijdraagt tot bijna alle westerse degeneratieziekten. Maar waarom is suiker precies slecht en welke component speelt daar de belangrijkste rol in? Want, waar vroeger de glucosecomponent als de hoofdschuldige werd beschouwd, blijkt tegenwoordig vooral fructose het onderdeel te zijn dat voor de meeste nefaste effecten op de gezondheid verantwoordelijk is.

Lees meer...

Productnieuws

Japanse Nori van Clearspring

Gezondheidsvoordelen met zeegroenten

 

Clearspring biedt u een smakelijk gamma van caloriearme, mineraalrijke zeegroenten uit Japanse en Atlantische wateren. Planten uit zee gebruiken lijkt een nieuw idee, maar zeewier wordt sinds mensenheugenis gebruikt in verschillende delen van de wereld. Zeegroenten verheffen maaltijd en zinnen met hun verschillende smaken, texturen en kleuren. Ze kunnen een hartige snack of garnituur zijn, of kunnen, geweekt of meegekookt,  smaak geven aan soepen, salades en groenteschotels.

 

Lees meer...

Koken

t Is koud, de winden bijten; ‘t is koud, de boomen splijten;

de booze wind giert: hij heeft de zonne ontvierd. (Guido Gezelle)

Dan maar weer snel terug de keuken in voor enkele lekkere en verwarmende gerechtjes.

Ludo Slaets - Gezondkok®.

 

Snij roosjes van de bloemkool en broccoli en stoom deze beetgaar.

Maak een deeg van het meel, witte wijn en ei.

Kruid met een snufje zout en ruim peper van de molen.

Rasp er de schil van de limoen bij.

Haal de goed uitgelekte en drooggedepte groenten door het deeg en bak af in ruim kokosvet.

Ingrediënten:

- 1 bloemkool

- 1 broccoli

- 100 gr speltmeel

- 75 ml witte wijn

- 1 klein eitje

- Snufje zout

- Zwarte peper

- ½ limoen

- Kokosvet

 

 

 

Redactie: Piet Desmyter

Tel. +32 (0)56 60 73 33

info@biogezond.be

 

Commercieel

Michèle Grassi

Tel. +32 (0)475 89 59 21

m.grassi@evolution.be

Redactie en uitgeverij • Evolution Media Group   •   Vlasstraat 17 • B-8710 Wielsbeke • Ligging