Natuurgeneeskunde: is alles ‘maakbaar’?  

De huidige wetenschappers zijn meestal erg materialistisch en mechanistisch ingesteld. Ze gaan ervan uit dat alle ziekten en gezondheidsproblemen de wereld uit te helpen zijn met behulp van technologische middelen. Maar is dat wel zo?

Een jaar geleden las ik een interview met Priscilla Chan, de vrouw van Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook. Dit koppel dertigers, die samen 120 miljard dollar waard zijn, heeft zoals veel megamiljardairs een belastingontwijkende ‘stichting’ opgericht, de C.Z.I. (Chan Zuckerberg Initiative). Daarin willen ze 99% van hun fortuin onderbrengen, om te doen aan wat zijzelf ‘liefdadigheid’ noemen. De ambitie is om “hun steentje bij te dragen zodat tegen het eind van deze eeuw alle ziekten te genezen, te voorkomen of te behandelen zijn”! (interview in Humo nr. 4236 van 9/11/21).

Computerspecialisten ontdekten de digitale wereld, creëerden ingenieuze machines en computers, hebben de wereld voorzien van ‘sociale media’, enz. Dat ze er nu ook van dromen om alle gezondheidsproblemen op te kunnen lossen is niet zo vreemd, maar het lijkt me toch een brug té ver. De medische wetenschap heeft veel gezondheidsproblemen kunnen verbeteren via fantastische medische ingrepen en medicijnen, toch is het nonsens om te denken dat men met behulp van technologie alle gezondheidsproblemen opgelost zal krijgen.

Levende wezens zoals planten, dieren en mensen verschillen van computers omdat ze beschikken over een ‘autonoom werkende levenskracht’. Wanneer deze levenskracht optimaal is, zorgt hij voor spontane opbouw, harmonie, verdediging en herstel. Bij een verzwakte levenskracht loopt dit allemaal meer en meer fout, wat leidt tot klachten, chronische ziekten, kanker en eventueel zelfs dood.

Onmisbare natuur

Om de levenskracht zo optimaal mogelijk te houden kunnen we best gebruik maken van alles wat de natuur ons te bieden heeft. Dit veronderstelt zo natuurlijk mogelijk voedsel en een zo natuurlijk mogelijke leefstijl. Zo tanken we natuurlijke energie bij die onze levenskracht oplaadt, wat op zijn beurt zorgt voor een goed werkend immuunsysteem en zelfherstellend vermogen. Indien we toch ziek worden is het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande natuurlijke geneeswijzen en zo weinig mogelijk van chemische bestrijdingsmiddelen.

Computerspecialisten en materiële wetenschappers geloven dat zij de natuur kunnen corrigeren of verbeteren met behulp van alsmaar sterkere medicijnen en allerhande ingewikkelde technieken. Ze gaan ervan uit iedereen 100 jaar te kunnen laten worden, alle gezondheidsproblemen en ziekten te kunnen genezen, vruchtbaarheid te kunnen manipuleren, het immuunsysteem genetisch anders te kunnen programmeren, microben en virussen gericht te kunnen doden, enz. Ze dromen er zelfs van om kunstmatig voedsel te creëren. Met dit alles belasten ze de levenskracht op een erg onnatuurlijke wijze en precies deze verzwakking leidt tot het verschijnen van alsmaar diepere en ernstigere chronische ziekten.

Lichaam en geest

Een sterke levenskracht zorgt voor het miraculeus harmonisch samenwerken van alle lichamelijke functies en organen, maar ook voor een positief emotioneel evenwicht én voor mentaal welbevinden. De levenskracht kan je niet aansterken met behulp van gepatenteerde technologische-, chemische-, genetische- en/of computer-manipulaties: die zorgen wel voor buitensporige winsten bij de patent-bezitters, die dit geld dan weer gebruiken om zelfs ook de wetenschap te domineren. Om de levenskracht op peil te houden moeten we zoveel mogelijk gebruik maken van de natuurlijke grondstoffen én energie die moeder aarde ons gratis ter beschikking stelt.

De coronacrisis heeft twee zaken heel erg duidelijk gemaakt. Eerst en vooral dat mensen met een verzwakte levenskracht, chronisch zieken en mensen met onderliggende aandoeningen het meest vatbaar waren voor dat kwaadaardig nieuw virus. Als tweede dat technologische ingrepen zoals mondmaskers, ontsmetten, lockdowns en vaccins niet alles konden oplossen, maar wel zorgden voor veel nieuwe problemen. Gezonde mensen met een sterke levenskracht, wel of niet gevaccineerd, werden in het overgrote deel van de gevallen slechts weinig en kortdurend ziek en konden volledig op eigen kracht herstellen. Dit zijn gezondheidslessen om te onthouden voor de toekomst.

Het is goed om te aanvaarden dat ons organisme én ons immuunsysteem een wonder zijn van de natuur. Ze functioneren op zo een intelligente, complexe en individuele manier dat ze het begripsvermogen van iedereen ver te boven gaan, ook dat van de huidige computerspecialisten én mechanistische wetenschappers. Dat is de reden waarom we zeker weten dat niet alles ‘maakbaar’ is. Naar mijn gevoel zal dit ook altijd zo blijven!

Dr. Fons Vanden Berghe | Gepensioneerd huisarts – homeopaat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*