BodyTalk, in gesprek met ons lichaam

Het BodyTalk System wordt aangewend om op een verrassend eenvoudige natuurlijke manier de energiesystemen in ons lichaam in balans te brengen. Deze methode stimuleert het zelfhelend vermogen en spreekt de innerlijke wijsheid van ons lichaam aan.

Het BodyTalk System, Language of Health is een holistische, veilige, niet-invasieve energetische methode die het lichaam ondersteunt bij het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn op alle niveaus en bevordert zo het welzijn en de gezondheid.

In gesprek

Ik heb een boeiend en verhelderend gesprek met BodyTalk Practitioners Barbera Nagtegaal, Chantal Remmerie en Daniëlle Goossens.

Het BodyTalk System is in de jaren 90 ontwikkeld door dr. John Veltheim. Deze in Australië geboren chiropractor en reiki-meester is ook opgeleid in de filosofie, theologie, acupunctuur, gevechtskunst, sportgeneeskunde, kinesiologie en osteopathie. In zijn methode combineert Veltheim elementen van de traditionele Chinese en Westerse geneeskunde met concepten uit de complementaire geneeskunde en de natuurwetenschappen, bio-energetische psychologie en moderne kwantumfysica.

Het BodyTalk System is een dynamische methode. De Practitioner kan via spiertesten met het lichaam communiceren en storingen of blokkades detecteren en opheffen door middel van energetische technieken. De methode, gebaseerd op een zorgvuldig ontwikkeld protocol, kan  aangewend worden ter ondersteuning van geneeskundige verzorging of psychologische hulp. Samenwerking met dokters of andere therapeuten is steeds aangewezen indien nodig. Er zijn geen contra-indicaties bekend.

Wanneer ons lichaam optimaal functioneert is er een voortdurende communicatie tussen alle lichaamssystemen en cellen en tussen lichaam en geest. Zich niet goed voelen is vaak een combinatie van geestelijke, emotionele en lichamelijke problemen die elkaar beïnvloeden. Elke Practitioner legt zijn eigen accent want BodyTalk kan met alle andere behandelwijzen gecombineerd worden. Iedere sessie is anders want ze wordt steeds op de klant afgestemd en is afhankelijk van wat er op dat moment speelt en wat er dan mogelijk is.

De behandelaar gaat in gesprek met het wezen van de klant. De behandeling werkt tot op celniveau. Het protocol omvat technieken uit de Westerse medische expertise, de energetische dynamiek van de acupunctuur en de osteopathische en chiropractische filosofie. Er wordt gebruik gemaakt van toegepaste kinesiologie, moderne natuurkundige inzichten en ook de chakra’s en meridianen kunnen aan bod komen.

Het werkt in op onze 5 lichamen, fysiek, etherisch, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het tappen dat soms toegepast wordt dient om de shifts te bekrachtigen en onze 3 breinen te verbinden: onze hersenen, het brein in onze buik en ons hart. Ik hoor ook over Wei Chi, ons etherisch dubbel, een soort energetische beschermlaag, beschermende Qi, die zich tot 2 cm buiten ons lichaam bevindt, maar ook aan onze binnenkant en deel uitmaakt van ons immuunsysteem en een sneller communicatiesysteem is dan de zenuwbanen.

Een ontspannende behandeling

Een BodyTalk sessie is absoluut niet pijnlijk, integendeel heel rustig en ontspannend onder een dekentje op de behandeltafel. Klanten maken soms de vergelijking met de ontspanning die een massage kan brengen maar dan zonder pijnlijke aanraking.

De methode kan ons helpen om anders tegen problemen aan te kijken. Genezing is immers een gevolg van de ontdekkingstocht naar wat bij ons past.

Daniëlle, www.innerlijkekracht.be, verduidelijkt: er wordt gestreefd naar het optimaliseren van de balans door de communicatie binnen het lichaam maar ook met de omgeving te verbeteren. Als we de mens vergelijken met een orkest, dienen niet enkel alle instrumenten (de organen) op zich goed te functioneren, maar is ook een goed samenspel van groot belang. Zoals met meerdere natuurlijke gezondheidsbehandelingen het geval is, pel je a.h.w. een ui af. Daarmee bedoelen we, het meest recente probleem wordt eerst aangepakt, dat zit van buiten, oude problemen komen later aan bod, die zitten binnenin. Soms is er voorbereidend werk nodig vooraleer fundamentele zaken aangepakt kunnen worden, maar soms kan de behandeling ook ineens diep inwerken.

Wanneer kan BodyTalk nuttig zijn?

Op de site van Barbera, www.thenightingale.eu vind ik: Het BodyTalk System ondersteunt het lichaam bij het in balans brengen van zijn systemen op alle niveaus van lichaam, geest en (onder)bewustzijn en bevordert zo het welzijn, de gezondheid en het bewustzijn. BodyTalk kan fungeren als onderhoud voor je lichaam, ook als er geen klachten zijn, je laat toch ook een onderhoud van je wagen doen om geen kosten te krijgen. BodyTalk helpt je om ballast los te laten, waardoor je een betere versie van jezelf wordt die lichter, makkelijker in het leven staat.

BodyTalk heeft een positief effect bij:

. zelfontplooiing, persoonlijke groei

· bespoedigen herstel bij ziekte, operaties en blessures

· stress, depressie, spanning en burn-out

· slaapstoornissen en vermoeidheid

· hoofdpijn, rugpijn, chronische pijn

· verstoorde spijsvertering

· versterken van het immuunsysteem

· algemene prestaties: werk, school en sport

· het verwerken van trauma’s

· ondersteunend bij complexe en slepende ziekteprocessen

BodyTalk Access

Op de site van Chantal, https://chantalk.be vind ik:

Gezien de wijze waarop BodyTalk werkt en het feit dat het volledig is afgestemd op de klant kan BodyTalk voor iedereen gebruikt worden, man en vrouw, van baby tot ouderling, in elke situatie en ook op afstand aan de hand van een foto.

Chantal geeft workshops in de Bodytalk Access techniek.

Om BodyTalk toegankelijker te maken voor iedereen en zodat een basis gezondheidszorg beschikbaar zou zijn waar deze zorg ontbreekt is in 2005 BodyTalk Access ontwikkeld. Deze basistechnieken om ons zelfhelend vermogen te activeren kunnen aangeleerd worden in een

1 dag-workshop om ze daarna zelf toe te passen.

Waar BodyTalk jou een specifiek op maat gemaakte sessie biedt, geeft Access jou 5 krachtige technieken ter ondersteuning wanneer stress management en het versterken van je immuniteit belangrijk zijn.

De Cortices techniek zorgt ervoor dat de linker en rechter hersenhelft beter samenwerken.

Pas het zelf toe en:

1 bouw langzaam je zelfhelend vermogen op en verbeter je concentratie

2 Sterk jezelf in het omgaan met stress met de Switching techniek

3 Verbeter de vochtbalans in je lichaam en op celniveau met de Hydration techniek

4 Versterk je immuunsysteem met Body Chemistry

5 Help je lichaam in betere balans te komen met de Reciprocals (punten op het lichaam die met elkaar verbonden zijn)

Je kan de technieken ook toepassen als snelle urgente hulp bij ongevallen.

Uit de praktijk

Daniëlle vertelt: Op een bepaald moment moest ik een man in balans brengen met een dier. Daar hij geen huisdieren had, moest ik op zoek gaan en kwam uit op een ezel. Bleek dat de buren een ezel hadden, die hem uit zijn slaap hield. Toen ik er de volgende sessie naar vroeg, antwoordde hij: “Welke ezel?” Het dier stoorde hem helemaal niet meer.

Barbera heeft een dame behandeld die ernstige problemen heeft met haar zoon, en die ook wenste te vermageren, maar dat lukte niet. Ze heeft uitgebreid verteld en een behandeling ontvangen. Reeds bij de tweede sessie was haar energie helemaal veranderd, ze kon de problemen plaatsen en loslaten. Haar spijsvertering en darmfunctie waren veel beter en ze was al wat afgeslankt.

Een jonge vrouw was emotioneel helemaal geblokkeerd, maar ze kon reeds na één sessie weer huilen, dagen aan een stuk, en loslaten. De emotionele blokkade was losgekomen.

Chantal behandelt regelmatig mensen die een operatie plannen of gehad hebben om de zelfgenezing na de ingreep te ondersteunen. En ook bij moeilijke zwangerschap of ter ondersteuning van een fertiliteit behandeling blijkt BodyTalk effectief.

Bodytalk gaat in gesprek met jouw lichaam en helpt je inzichten te krijgen in jouw verhaal en te ontrafelen, los te laten wat je niet meer dient. Het komt voor dat mensen na enkele sessies helemaal zijn vergeten dat ze bepaalde (chronische) klachten hadden. Ze staan vrijer en sterker in hun schoenen. Met een andere blik, een nieuw bewustzijn kijken ze naar zichzelf en hun omgeving.

Ook benieuwd naar wat uw lichaam te vertellen heeft?

Barbera Nagtegaal www.thenightingale.eu

Chantal Remmerie https://chantalk.be

Daniëlle Goossens www.innerlijkekracht.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*