Ontdek de kracht in jezelf : jouw weg naar gezondheid en welzijn

Jouw innerlijke kracht is je gids naar een vervuld en evenwichtig leven. Vanuit onze innerlijke bron kunnen we gezonde keuzes maken, constructieve relaties opbouwen en vastberaden onze doelen nastreven. Het zorgt er ook voor dat we positief omgaan met negatieve emoties, moeilijke situaties en uitdagingen. Je innerlijke kracht ontwikkelen is een prachtige, transformerende reis die je helpt om je volle potentieel te bereiken en je welzijn op alle niveaus te versterken.

Karen Peger : “Ik wil je met dit artikel empoweren om jouw eigen kracht te vinden en te cultiveren. Ga aan de slag met waardevolle inzichten, tips en natuurlijke ondersteuning om je sterke punten, waarden en drijfveren te ontdekken. Ontketen je unieke, innerlijke kracht en neem duurzame stappen naar een gezonder en gelukkiger leven! Daarbij kunnen bloesem- en boomtherapieën ondersteuning bieden”

Wat is je innerlijke kracht?

Je innerlijke kracht is jouw persoonlijke bron van mentale, emotionele en spirituele kracht, van zelfvertrouwen en vastberadenheid, van gezondheid en welzijn. Ze drijft je om je dromen en ambities na te streven en uitdagingen en obstakels te overwinnen. Je innerlijke kracht helpt je om positief en productief met moeilijke situaties om te gaan en gebalanceerde keuzes te maken, vanuit liefde voor jezelf en de mensen om je heen.

Belemmerende patronen en gedachten loslaten?

We zijn allemaal gevormd door de dingen die we hebben meegemaakt. Oude gedrags- en familiepatronen beïnvloeden hoe we in het leven staan en hoe we onszelf zien. Hierdoor kunnen ze onze innerlijke kracht soms belemmeren. De “Baobab”-remedies van Australian Bush Flower Remedies of Platbos kunnen je helpen om zulke oude patronen te doorbreken. Daarnaast kan je ook bewust leren om jezelf graag te zien en een krachtigere versie van jezelf te worden.

Een hele mooie oefening hiervoor is je eigen voornaam luidop zeggen voor een spiegel. Probeer dit eens op een liefdevolle en op een daadkrachtige manier. Dit is een simpele, maar zeker geen makkelijke oefening. De “Creative”-remedie van Bush kan je hierbij ondersteunen door emotionele expressie te stimuleren. De remedie “Liefde” van Bloesemremedies Nederland opent je hart voor liefde voor jezelf, anderen en de aarde.

Kansen zien in plaats van angst

Ontslag, een relatiebreuk, een conflict thuis of op het werk: uitdagingen en beproevingen zijn een onvermijdelijk deel van het leven. Het is heel natuurlijk om je angstig te voelen in zulke moeilijke of onbekende situaties. Maar als we ons laten leiden door angst en uitdagingen steeds uit de weg gaan, missen we opportuniteiten voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De “Emergency”-remedie van Australian Bush Flower Remedies en “Rock Rose” van Bach Healing kunnen helpen om angstige gevoelens en gedachten te verzachten.

Als we voorbij angst leren kijken en kansen zien in uitdagingen, worden we ons bewuster van onze innerlijke kracht. We gaan uitdagingen met veerkracht en een positieve mindset benaderen. We krijgen meer zelfvertrouwen in ons vermogen om moeilijke situaties te overwinnen en omarmen ze als opportuniteiten om te groeien. Deze perspectiefverschuiving opent de deuren naar verrijkende ervaringen, empowerment, optimisme en succes.

Spelen en creëren vanuit je kern

Creëren is een heel krachtige manier om je innerlijke bron en je zelfbeeld te versterken. Of het nu gaat om schilderen, pottenbakken of het inrichten van een kamer: doe het vanuit je eigen kern, vanuit wat voor jou goed voelt. De colour essence “Turquoise” van de Zuid-Afrikaanse Platbos remedies activeert expressie vanuit je hart en creativiteit. De “Rock Ironwood” of “Boom van Intuïtie”-essence van Platbos helpt je om te creëren vanuit je intuïtie.

Sta jezelf toe om te experimenteren en te spelen zoals in je kindertijd. De “Little Flannel Flower”-remedie van Australian Bush Flower Remedies is ideaal om speelsheid en plezier te boosten. Door creatief te zijn vanuit je kern en te spelen met verschillende mogelijkheden, zul je merken dat je innerlijke kracht en vertrouwen in jezelf groeien. Dankzij deze innerlijke groei zal je sterker staan om uitdagingen aan te pakken en met veerkracht en positiviteit door het leven te gaan.

Vertragen en luisteren naar jezelf

Vertragen in het razendsnelle tempo van de moderne maatschappij is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van je innerlijke bron. Door te vertragen creëer je ruimte voor innerlijke reflectie en groei. In een staat van rust, ontspanning en stilte, kan je beter luisteren naar je innerlijke stem en je creatieve vermogens ontketenen. Het is tijd om de tijd te nemen, ons tempo te vinden en te waarderen wie we werkelijk zijn.

Een heerlijk manier om te vertragen zijn ontspannende zelfverzorgingsrituelen die je zintuigen kalmeren. Zelf vind ik het zalig om mezelf traag en liefdevol in te smeren met een therapeutische crème zoals “Calm & Clear” of “Body Beautiful” van Bush Flowers. Neem ook eens de tijd voor een uitgebreid bad met bijvoorbeeld rustgevende essentiële olie van lavendel. Of raak jezelf en je partner met aandacht aan tijdens een langzaam, sensueel moment. De heerlijke geur van de “Sensual Skin & Space Mist” is hierbij een absolute topper. 

In je kracht blijven als gezondheidswerker

In je eigen kracht blijven is ook van cruciaal voor gezondheidswerkers. Alleen als we ons eigen mentale en fysieke welzijn beschermen, kunnen we ook anderen écht helpen. Remedies die ik zelf graag gebruik om dicht bij mezelf te blijven als gezondheidswerker zijn “Bescherming” van Bloesemremedies Nederland en “Fringed Violet” en “Meditation” van Bush. Ook de “Carers”-remedie van Bush is een echte must-have voor gezondheidswerkers. Deze combinatieremedie geeft je innerlijke kracht, rust en kalmte als je onder veel druk staat en je uitgeblust voelt.    

Het is uiteraard ook belangrijk om jezelf en de ruimte rondom je energetisch te zuiveren, zowel voor jou als voor je patiënten. Hiervoor kan je eenvoudigweg het raam geregeld openzetten en verse lucht inademen. Of spray de ruimte met “Space Clearing” van Bush om ze te zuiveren van negatieve emotionele, mentale en psychische energieën. De “Witte Pomander airco spray” van Aura-Soma is ook heel fijn om de atmosfeer te reinigen en vernieuwen. 

Over Karen Peger

Karen Peger werkte meer dan 30 jaar als contextueel therapeute en klinisch seksuologe. Ze is bestuurder en bezieler van Solsties: een klein- en groothandel van bloesem- en boomremedies en andere natuurlijke producten. Karen volgde een brede waaier aan opleidingen rond bloesem- en boomremedies, kruiden en andere energetische producten. Ook in haar eigen praktijk werkte ze vaak met natuurlijke producten als extra ondersteuning. Vandaag geeft Karen haar kennis en passie graag door via opleidingen en workshops rond bloesem- en boomremedies.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*